Online interkerkelijke bijeenkomst op 4 mei (zonder publiek)

Maandagavond 4 mei 2020 organiseert het Comité Herdenkingen een online interkerkelijke bijeenkomst van bezinning in de Schildkerk die niet toegankelijk is voor het publiek. Voorganger is ds. J. van het Goor. Muzikale medewerking wordt verleend door stadsorganist Dick Sanderman en trompettist Johan Kalter.
De bijeenkomst begint om 19.25 uur en duurt tot 19.55 uur. Om 20.00 zullen de gebruikelijke twee minuten stilte in acht worden genomen om de gevallenen te herdenken. De bijeenkomst is rechtstreeks te volgen op de website en het YouTubekanaal van Hervormd Rijssen, en via de scanner op frequentie 153,1625 MHz. De orde van de bijeenkomst is hier te downloaden.

Onder normale omstandigheden gaat de interkerkelijke bijeenkomst (met publiek) altijd vooraf aan de Stille Tocht naar het oorlogsmonument aan de Lentfersweg. Daar is dit jaar geen sprake van. Het Comité Herdenkingen Rijssen heeft besloten in elk geval het half uur van bezinning door te laten gaan, maar zonder publiek. De organisatie is bijzonder blij dat de Schildkerk voor dit onderdeel van de herdenking beschikbaar is gesteld en dat predikant, stadsorganist en trompettist hieraan mee willen werken.