• Slider Item 1
  • Slider Item 2
  • Slider Item 3
  • Slider Item 4

Noodklok over inzamelen oud papier

De papierindustrie heeft de regels met betrekking tot het inzamelen van oud papier en karton per omgaande enorm aangescherpt. Dit betekent dat de kwaliteit van het op te halen oud papier aan zeer strenge voorwaarden moet voldoen om nog in aanmerking te komen voor een vergoeding. De 'Oud Papier Groep' is daar op een zeer pijnlijke wijze achter gekomen. Ondanks de inspanningen van een grote groep vrijwilligers zijn dit jaar alle containers met ingezameld oud papier en karton afgekeurd door de papierindustrie, omdat er (te veel) golfkarton werd aangetroffen. Dat dit een grote financiële strop betekent voor onze gemeente mag duidelijk zijn: dit jaar (2020) staat de teller bij 'oud papier' helaas nog steeds op 0-inkomsten!

Daarom het vriendelijke doch dringende verzoek aan alle aanbieders van 'oud papier' om alleen papier en karton aan de straat te zetten dat voldoet aan de volgende eisen:
- Alle golfkarton, dat in de regel bestaat uit een boven- en een onderlaag met daartussen gegolfd papier, mag zonder uitzondering niet meer worden aangeboden en zal dus niet meer geaccepteerd worden;
- Overige verpakkingen mogen uitsluitend plat gevouwen worden aangeboden (niet gevouwen lege dozen worden niet meegenomen);
- Verpakkingen van frisdranken, yoghurt, melk, etc. horen niet thuis bij het 'oud papier', maar moeten in de 'plastic container' (oranje deksel) van de gemeente worden gedeponeerd.

Let op: voldoet het aangeboden papier en karton niet aan vermelde eisen, dan loopt u het risico dat uw oude papier en karton niet of maar gedeeltelijk wordt meegenomen.