Online familieavond 24-4

D.V. zaterdag 24 april a.s. hopen wij weer een online familieavond voor het hele gezin te organiseren. Deze avond gaat uit drie onderdelen bestaan.
We maken gebruik van Microsoft Teams en voor de duidelijkheid: je hoeft niet aan alle onderdelen mee te doen; je kunt ook later op de avond instappen of eerder afhaken. Details over de manier waarop je mee kunt doen vind je hieronder.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

Tijd Activiteit Informatie
vanaf 18:15u Aanmelden bij Microsoft Teams  
18:30u - 19:00u Online vertelbingo voor kinderen tot 10 jaar We gaan een verhaal vertellen en in dat verhaal hoor je allemaal cijfers. Staan die cijfers op jouw bingokaart? Wie weet heb jij als eerste bingo en win je een mooie prijs!
Geef je snel op via kinderen@hhgrijssen.nl. Je kunt alleen meedoen als je je van tevoren hebt opgegeven. Geef je daarom zo snel mogelijk, maar uiterlijk dinsdag 20 april op!
19:00u - 19:15u Pauze  
19:15u - 20:00u

Online bingo voor 10- to 16-jarigen

Dit gaat een gezellige bingo worden en uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. Je moet je hiervoor wel vooraf (uiterlijk 20 april) aanmelden. Wij zorgen voor alle spullen en wat lekkers, jij hoeft je alleen maar (uiterlijk 20 april) aan te melden via tieners@hhgrijssen.nl.
20:00u - 20:15u Pauze Tevens aanmelden voor de quiz.
20:15u - 21:15u Quiz voor het hele gezin Deze quiz is vergelijkbaar met de eerder gehouden quiz. Uiteraard met andere vragen en ook wat korter. Je kunt meedoen als gezin, maar ‘ieder voor zich’ is ook prima. In dat geval elkaar niet voorzeggen, want het is niet leuk als alle prijzen naar hetzelfde gezin gaan. Vooraf aanmelden voor deze quiz is niet nodig.
21:15u - 21:45u Napraten Nog even babbelen voor degenen die dat op prijs stellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEEDOEN GAAT ALS VOLGT
Zoals gezegd maken we bij alle onderdelen gebruik van MS Teams. Op de avond zelf kan je inloggen via deze link. Als je nog niet eerder MS Teams hebt gebruikt krijg je een scherm te zien, waarbij je kunt kiezen of je de app wilt downloaden of dat je via een browser (Microsoft Edge of Google Chrome) wilt meedoen. We adviseren om de app te downloaden. Om mee te doen kun je je registreren door een Microsoft account in te vullen of gratis aan te maken, maar dat is niet verplicht. Klik hier voor extra uitleg over het deelnemen aan een MS Teams-vergadering.

INSTRUCTIES BINGO’S
Voor de bingo’s krijg je de instructies als je je uiterlijk 20 april hebt opgegeven om mee te doen.

INSTRUCTIES QUIZ
Voor de quiz gebruiken we, naast MS Teams, nog een extra programma: Kahoot! Je hebt daarom twee vensters nodig: één voor de vragen en één voor de antwoorden. Je hebt dus wel een wat groter scherm nodig waarop je beide vensters naast elkaar kunt zien. Als je een kleiner scherm hebt kun je beter gebruik maken van twee verschillende apparaten (bijvoorbeeld een tablet en smartphone of twee smartphones): één voor de vragen en één voor de antwoorden.
In het ene scherm/venster open je de link naar MS Teams, zoals hierboven aangegeven. Daar krijg je, zodra we beginnen, de pincode en daarna de vragen te zien.
In het andere scherm open je het programma Kahoot! door deze link te openen. Doe dat op tijd, dus voordat de quiz begint. Als eerste moet je hier een pincode ingeven. Deze krijg je te zien in MS Teams voor de quiz begint. Daarna moet je je naam invullen. Je kunt daarbij een verzonnen naam gebruiken, maar we denken dat het mooier is als iedereen zijn of haar eigen gebruikt. Zodra je je naam hebt ingevoerd wacht je tot de quiz begint en dan zie je je persoonlijke antwoordformulier. De manier waarop je je antwoorden moet invullen vertellen we aan het begin van de quiz.

SNACK&SPONSOR TIJDENS DE FAMILIEQUIZ!
Iets lekkers tijdens de familieavond mag natuurlijk niet ontbreken! Bestel voor iedereen in het gezin een snackpakket en sponsor daarmee onze gemeente. In een snackpakket zit iets te drinken en verschillende snacks voor tijdens de familiequiz. Het is geschikt voor alle leeftijden en de kosten zijn € 3,- per stuk. De pakketten worden coronaproof samengesteld én voor 20.00 uur op 24 april bij je thuisbezorgd. Wat er precies inzit... laat je verrassen! :)
Deze actie is opgezet door de 16+ jongeren en de opbrengst zal worden bekendgemaakt tijdens de quiz.
Ga snel naar https://snackpakket.hhgrijssen.nl om de bestelling door te geven. Bestellen kan tot uiterlijk woensdag 21 april, 17.00 uur!

TOT SLOT
Heb je nu al vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@hhgrijssen.nl.
We hopen jullie allemaal op 24 april te zien en te horen. Degenen waarvan we een mailadres hebben krijgen een paar dagen voor de familieavond nog een herinnering per mail en als je onze app (Scipio) gebruikt dan krijg je op zaterdag nog een laatste herinnering.
Wil je graag per mail en/of app op de hoogte worden gehouden, ook van onze andere activiteiten? Zorg er dan voor dat we je mailadres hebben. Bij twijfel gewoon even doorgeven aan kerkelijkbureau@hhgrijssen.nl. Wij zorgen voor de rest!