HHG Rijssen Familiequiz

 

Laatste update: 27-02-2021 (uitleg MS Teams toegevoegd)

D.V. zaterdag 27 februari hopen wij een online familiequiz te organiseren. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een quiz voor het hele gezin, jongeren en ouderen. We beginnen om 19:30u precies, maar je kunt je al vanaf 19:15u aanmelden. De quiz bevat eenvoudige en wat pittiger vragen over allerlei onderwerpen, zoals rekenen, taal, actualiteit, Bijbelse geschiedenis en nog veel meer. We verwachten dat de quiz ongeveer vijf kwartier gaat duren. Al kunnen we natuurlijk prima nog even napraten met elkaar.

Hoe je precies mee kunt doen lees je hieronder. Het doel van de quiz is natuurlijk om als gemeente iets gezamenlijks te doen om ook in deze tijden de verbinding met elkaar te houden. Maar een quiz zonder prijzen is ook een beetje vreemd. Daarom hebben we voor de beste drie deelnemers een prijsje beschikbaar. Maar nogmaals: meedoen is belangrijker dan winnen!

MEEDOEN GAAT ALS VOLGT
We gebruiken twee programma's voor deze quiz: één voor de presentatie van de vragen en één voor het invullen van de antwoorden. Je hebt dus wel een wat groter scherm nodig waarop je zowel het venster met de vragen als het venster met het antwoordformulier naast elkaar kunt zien. Maar je kunt ook gebruik maken van twee verschillende apparaten (een PC, tablet en/of smartphone): één voor de vragen en één voor de antwoorden.

STAP 1
De presentatie van de quiz loopt via het programma MS Teams. Klik hier om deel te nemen aan de quiz. Als je nog niet eerder MS Teams hebt gebruikt krijg je een scherm te zien, waarbij je kunt kiezen of je de app wilt downloaden of dat je via een browser (Microsoft Edge of Google Chrome) wilt meedoen. We adviseren om de app te downloaden. Om mee te doen kun je je registreren door een Microsoft account in te vullen of gratis aan te maken, maar dat is niet verplicht. Klik hier voor extra uitleg over het deelnemen aan een MS Teams-vergadering.

STAP 2
Je kunt de vragen beantwoorden via het programma Kahoot. Klik hier om het antwoordformulier te openen. Als eerste moet je hier een pincode ingeven. Deze krijg je te zien in MS Teams (stap 1) vanaf een kwartier voor de quiz gaat beginnen, dus vanaf 19:15u. Daarna moet je je naam invullen. Je kunt daarbij een verzonnen naam gebruiken, maar we denken dat het mooier is als iedereen zijn of haar eigen gebruikt. Zodra je je naam hebt ingevoerd zie je je persoonlijke antwoordformulier verschijnen als de quiz begint.

Heb je nu al vragen? Stuur dan een mail naar activiteiten@hhgrijssen.nl.

LET OP: Zorg dat je 19:30u of eerder ingelogd bent in Kahoot. Nadat we zijn begonnen kun je namelijk niet meer meedoen. Je kunt dan alleen nog meekijken.

We hopen dat jullie allemaal meedoen en wensen je nu alvast een fijne en leerzame avond!